Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

ΓΑΖΑ









ΓΑΖΑ
Το ιστορικό της πολύπαθης περιοχής

Οι Γαζουίτες: Η μεγάλη πλειονότητα των Παλαιστινίων που κατοικούν στη Γάζα δεν βρίσκονται εκεί από δική τους επιλογή. Οι περισσότεροι εξ αυτών κατέληξαν στη Γάζα όταν, το 1948, εκδιώχθηκαν από τις γύρω πόλεις που σήμερα βρίσκονται υπό ισραηλινό έλεγχο όπως η Ασκελόν και η Μπεερσεμπα.

Η Κατοχή: Η Γάζα βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή από τον πόλεμο των Εξι Ημερών το 1967. Το Ισραήλ συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους ως «δύναμη κατοχής» παρά το γεγονός ότι απέσυρε τον στρατό του από την περιοχή το 2005. Τόσο ο εναέριος χώρος και η ακτογραμμή της Γάζας όσο και η μετακίνηση αγαθών και ανθρώπων είναι υπό ισραηλινό έλεγχο. Υπό αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με την Τέταρτη Συνθήκη της Γενεύης, το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των αμάχων της περιοχής.

Ο Αποκλεισμός: Ο αποκλεισμός της Γάζας ενισχύθηκε από την ημέρα που η Χαμάς κέρδισε τις εκλογές στα Παλαιστινιακά Εδάφη το 2006. Η παροχή πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος, οι εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων αλλά και η μετακίνηση των ανθρώπων διεκόπησαν σχεδόν ολοκληρωτικά.

Η Εκεχειρία: Η Εκεχειρία του Ιουνίου προέβλεπε κυρίως -από ισραηλινή πλευρά- την άρση του αποκλεισμού και από την πλευρά της Χαμάς τη διακοπή ρήψης πυραύλων. Από εκατοντάδες πυραύλους που εκτοξεύονταν προς το Ισραήλ κάθε μήνα μέχρι τον Ιούνιο, ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε τους 20 κατά τη διάρκεια των τεσσάρων επόμενων μηνών. Η Εκεχειρία κατέρρευσε όταν το Ισραήλ προχώρησε σε σφοδρές αεροπορικές επιδρομές τον περασμένο Νοέμβρη σκοτώνοντας έξι στελέχη της Χαμάς.


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.....ΝΕΚΡΑ ΑΜΑΧΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΕΜΑΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΟΝΕΙΡΑ,ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.....ΔΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!!!!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AS ENWSOUME OLOI TIS FWNES MAS!!!

''ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ABEBAIO ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...''

Περικλής Δημητριάδης